”A man who has not been in Italy, is always conscious of an inferiority, from his not having seen what it is expected a man should see.”
– Samuel Johnson

iveco

Iveco är en av världens största lastbilstillverkare med säte i Italien. Iveco som betyder Industrial Vehicle Corporation grundades på 1970 talet genom en sammanslagning av f d Italienska lastbilstillverkare och tyska Magirus-Deutz, några år senare köptes spanska Pegaso och brittiska Ford Trucks också upp. Iveco idag kännetecknas av starka och tekniskt avancerade lastbilar med god totalekonomi. Dessa egenskaper har lett till en mängd utmärkelser genom åren, tex den mycket prestigefyllda Truck of the Year International 2013.

New Eurocargo 8-21 Ton –International Truck of the Year 2016- Diesel, HVO eller gasdrift
Läs mer
 
New Daily 3,2-7,2 ton –International Van of the Year 2015- Diesel eller gasdrift
Läs mer – Skåp
Läs mer – Chassi

New Stralis 18-26 (60) ton –International Truck of the Year 2013- Diesel eller gasdrift, även flytande gasdrift
Läs mer
 
Iveco Trakker 18ton
Läs mer

fiat

Fiat koncernen grundades 1899 i Italien. Namnet kommer av Fabbrica Italiana Automobili Torino vilket fritt översatt betyder bilfabriken i Turin. Sina första 40 år kom man att dominera den Italienska bilmarknaden och hade så mycket som 80% marknadsandel. Efter att handel över gränserna blev möjligt efter andra världskriget spred sig Fiat både geografiskt över hela världen och in i närliggande branscher. Idag producerar man personbilar, skåpbilar, lastbilar, traktorer, motorer för en mängd ändamål. Militärfordon, jordbruksmaskiner, spårvagnar och flygplan mm. Fiat är ett av Europas största företag, en av världens största fordonstillverkare, högt rankad på Fortune 500 och bäst i branschen enligt Dow Jones sustainability Index förra året. Fiat gruppen äger varumärken som Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati, Iveco, Fiat Professional, Magirus, CNH, Case, New Holland, Alfa Romeo, Mopar, Jeep, Dodge, Chrysler, FPT, VM Motori, RAM Trucks och SRT.

Fiorino, diesel eller gasdrift
Läs mer

Dobló, diesel eller gasdrift
Läs mer

Dobló Work Up, diesel eller gasdrift
Läs mer

Scudo
Läs mer

Fullback
Läs mer

Ducato
Läs mer

Vad tycker kunderna

Grönsakshallen Sorunda

Banner_landingpage

Grönsakshallen Sorunda är ett tillväxtbolag inom frukt och grönt till storkök, bolaget är en av de större aktörerna på marknaden och har nått sin position genom högt kundfokus och uppmärksamhet på kvalitetsfrågor. För att bibehålla kontroll och högsta kvalitet har vi valt att sköta distributionen med egen personal och egna fordon.

Bilarna kommer ifrån Kihlströms bil vilket blivit ett naturligt val då de är välrenommerade och förstår våra behov av snabb service, korta stillestånd och kostnadskontroll. Dessa områden går hand i hand med våra egna värderingar kring kundservice, kvalitet och omtanke om vår miljö.

*Iveco Daily finns från 3,5 – 7 ton

Gnesta Schakt och Entreprenad

Banner_landingpage

Patrik Hedströms Gnesta Schakt & Entreprenad växer så det knakar – från 6 till 16 anställda på ett halvår. Markberednings- och schaktbranschen ångar på och Patrik tillsammans med sina medarbetare har fullt upp med att lösa kundernas förfrågningar.

”Det är en riktigt tuff marknad vi jobbar i och det gäller att vara smart för att vara lönsam och inte ta sig vatten över huvudet”, säger Patrik. ”Det är slut med bensinslukande stora bilar nu, det kostar för mycket.” Patrik och hans kollegor kör mycket i tjänsten, inte sällan uppåt 6 000 mil per år.

”Man behöver inte vara Einstein för att inse att det är seriösa pengar som det handlar om – jag sparar nästan 40 000kr per år bara på bränslet på en bil. Lägg till de långa serviceintervallerna och en låg avskrivning så ser man att valet inte är så svårt. Att de dessutom är jäkligt snygga och sticker ut gör inte mig något!” förklarar han.

Under året har Patrik köpt flera Fiat Professional. ”Som för alla andra så måste mina bilar rulla, och om det händer något måste jag känna mig trygg med att jag får snabb och smidig hjälp om något inte fungerar.”

”Därför valde jag Kihlströms Transport & Lastbilscenter. Det är inget krångel, jag får det jag vill ha till rätt pris och inom rätt tid. Kihlströms förstår min vardag och personalen gör vad de kan för att hjälpa oss på bästa sätt” konstaterar han.

Kleins Kitchen

Om inte våra leveranser fungerar kan det påverka tusentals elever

Kleins huvudsakliga verksamhet är skolmat och skolmatsalar. 1999 startade det första köket, tanken då och nu är att laga och servera “god, näringsrik och vällagad skolmat från grunden”. I dag tillagar och serverar Kleins dagligen ca 15 000 måltider till ett 70-tal skolor och förskolor.

Kleins sköter transporterna själva, man har under flera år kört med Iveco Daily med skåp och lyft. Iveco Daily har visat sig vara det bästa alternativet för oss. Eftersom Iveco Daily är byggd som en riktig lastbil med bakhjulsdrift och riktig ram så har vi en stark trotjänare. Det är viktigt att bilarna håller den kvalitén som vi vill leverera över hela verksamheten, annars kan vi inte transportera maten vi producerar.

Vi lämnar alltid våra bilar för service hos Kihlströms i Årsta, de har öppet från 07:00 till 22:00. På så sätt kan vi lämna in bilarna när vi har jobbat klara för dagen.  Då kan vi hämta bilen direkt dagen efter, utan något stillestånd. Skulle det vara så att vi behöver lämna på dagtid har Kihlströms lånebilar med skåp och lyft, så verksamheten rullar alltid på.

Big Bag


”Med tanke på vad IVECO Daily kan, servicekostnaden och den låga bränsleförbrukningen – så är Iveco Daily ett miljösmart och starkare alternativ

Lasse Humble, BIG BAG

BIG BAG väljer modern teknik, för att säkerställa minimal miljöpåverkan. Kortast möjliga avfallstransporter är en viktig komponent som påverkar miljö och lönsamhet positivt. Vi arbetar aktivt för en minskning av koldioxidutsläpp och förebygga andra föroreningar genom att kontinuerligt effektivisera våra transporttjänster för att minska negativ miljöpåverka och så mycket det är möjligt köra enligt eco-driving principer.

Våra Iveco Daily lastbilar är smidiga 7 tons bilar med flak och kranen monterat längst bak på chassiet. Även med ett släp monterat så kan denna bil dra 3,5 ton och dessutom ha ett antal säckar på bilen. Utan släp är det en smidig bil som tar sig in där våra större bilar inte kan. Något som gynnar kunden och miljön. Bilarna är utrustade med EEV motorer vilket betyder (Enhanced Environmental Friendly Vehicle).

Vi köpte våra bilar hos Kihlströms Transport & Lastbilscenter som ligger geografiskt bra i Årsta, det är nära från Essingeleden E4:an och södra länken. När det väl är dags för service så kan vi åka direkt till dem utan onödigt långa transporter. Vi kan lämna in bilarna på kvällstid efter att vi jobbat klart för dagen, eftersom Kihlströms Transport & Lastbilscenter har öppet till 22.00. På så sätt kan vi fortsätta arbeta med bilarna direkt dagen därpå utan något stillestånd, det är effektivt.