Hoppa till innehåll

Prisgaranti

Varför välja en auktoriserad märkesverkstad för din begagnade IVECO transportbil? 

Maximera värdet av Din IVECO 

Att underhålla din IVECO enligt tillverkarens rekommendationer innebär mindre stillestånd, lägre driftskostnader och bättre andrahandsvärde.  

Är service viktig även för en äldre bil?  

Absolut. Korrekt underhåll även efter garantitiden är avgörande för tillförlitlighet, hållbarhet och driftskostnader. Därför ser vi till att även äldre IVECO-modeller har tillgång till den servicenivå som endast en auktoriserad verkstad kan erbjuda. 

Olja, hur komplext kan det vara? 

En IVECO kan hålla otroligt länge om den sköts på rätt sätt, vi har sett många Daily passera 100 000 mil. Men dagens fordon är komplexa, och oljan är ett utmärkt exempel. En Daily med avgasklassning Euro 6 är inte längre Euro 6 om en annan olja används. Rätt olja, med rätt godkännandenummer, är en del av klassificeringen. Dessa produkter genomgår rigorösa tester under hög belastning för att garantera högsta kvalitet. 

Bromsar är mer än bara bromsar 

Bromsarna är framtagna i fabriken som en helhet och minutiöst testade för att fungera korrekt. De är en del av säkerhetssystem som ABS, antisladd och kollisionsskydd. System som är framtagna tillsammans och fungerar tillsammans. Hur vet man som kund att tex bromsbelägg uppfyller de krav som systemen är konstruerade utifrån. Som en slitagedel innebär beläggen därtill en kostnad, som måste beräknas utifrån inte bara inköpspris utan även arbetstid avseende byte, livslängd och stillestånd. Bromsbelägg för halva priset ger som exempel stora förluster om de behöver bytas efter 70% av tiden.  

Vad är det där ”Uppdatering” egentligen? 

En annan viktig aspekt av korrekt underhåll är uppdateringar. Detta innebär inte bara mjukvaruuppdateringar utan också kontinuerlig inlärning från fabriken om vilka delar som slits mer eller mindre, vilka problem som uppstår osv. Dessa insikter leder till både mjukvaru- och hårdvaruuppdateringar. Om ett fordon inte går till en auktoriserad verkstad kan det missa uppdateringar som inte är säkerhetskritiska men förebyggande. 

En mekaniker som är bäst på allt i hela världen 

Värdet av korrekt utbildning och erfarenhet är ovärderligt. Skulle du föredra en tekniker som har bytt hundratals skärmar på mobiltelefoner eller en som gör det för första gången? Vem vill du ska sköta din IVECO – en som är utbildad av fabriken specifikt för detta eller någon som gör det ibland? Vår erfarenhet säger oss att välutbildade tekniker ger betydligt färre återbesök för ditt fordon. 

Olika typer av garantier 

Nybilsgaranti är bara en av flera garantier, det kan finnas andra och även sådana som gäller många år efter utgången av nybilsgarantin, tex rostskydd eller avgasrening. För att dessa ska fortsätta gälla under dessa år är det viktigt att fordonet underhålls korrekt. 

Prisgaranti – Hur fungerar det? 

Vår prisgaranti omfattar både löpande service och reparationer. Vi garanterar att du hos oss får det lägsta priset för dessa arbeten på din IVECO så länge de jämförs rättvist efter att din garanti har löpt ut. För att garantin ska gälla måste: 

  • Du visa en offert från en annan aktör, inte äldre än en månad, vid bokning av fordon (inte efteråt). 
  • Offerten ska inkludera fordonets registreringsnummer, en specifikation av det arbete som avses och, för service, ska protokollet också specificeras. 
  • Den ska också specificera alla reservdelar som ingår med artikelnummer och pris samt arbetskostnaden. Om icke-originaldelar används måste de vara nya och av motsvarande kvalitet. 
  • För rättvisans skull behöver den andra verkstaden också ligga inom samma geografiska område, priser kan av naturliga skäl annars skilja mellan landsbygd och storstad etc. 

Att välja en auktoriserad märkesverkstad för din IVECO, även efter garantiperioden, säkerställer bästa vård, tillförlitlighet och värdebevarande för ditt fordon. Kompromissa inte med kvaliteten när det gäller att underhålla din investering.